06 51 46 56 27 koster_bram@hotmail.com

Nieuwspagina

Onyx v. Gelre naar stal Beatrix

Omdat Hangover onze stal gaat verlaten zijn we opzoek gegaan naar een vervanger. Voor de hengstenkeuring in december waren we al een keer naar hem wezen kijken en toen hij gekeurd werd hoefden we niet lang na te denken en kochten we hem samen met Herald Suythof van stal Koordes. Zijn prachtige moederlijn met Danique v. Gelre als moeder en Winx v.d. Bengd als grootmoeder spreekt ons enorm aan en wij kijken nu al uit naar zijn eerste veulens in 2024!

Nationale kampioenschapen 2022

Met onze middenmaats kampioen Norah v.d. Amstelhof Zijn we af gereisd naar Lunteren voor het NK. In een sterke rubriek 3 jarige merries mochten we op kop opstellen en tijdens de kampioenschappen liet ze zich super zien. Kampioen werden we niet maar dit beloofd nog wat voor de toekomst.

Premiekeuring Gendringen 4 september 2022

Met 8 pony’s hebben we dit jaar deelgenomen aan onze jaarlijkse premie keuring. Als eerste was Qwebbel v. Stal Beatrix aan de beurt, voor haar was er een mooie kopplaats met een veulenpremie. Enigszins verbaast waren we toen Pandora v. Stal Beatrix geen enterpremie ontving maar ook dat kan gebeuren.  Voor Oilily v. Stal Beatrix was er wel een premie op een 5e plek in de rubriek twenters middenmaat.

Onze twee 3 jarige merries kwamen allebei op kop met een 1e premie, Norah v.d. Amstelhof in de middenmaat en Nerine v.d. Zwaluwhof in de grote maat. Ook waren er kopplaatsen met een 1e premie  voor  Kyra v. Stal Beatrix in de grote maat en Kaely v. Stal Nieuwemoed in de middenmaat. Lydana v. Stal Beatrix moest voor het eerst in haar carrière genoegen nemen met een 2e plek in de rubriek met een 1e premie.

 

Met 4 van de 3 jaar en oudere merries mochten we dus terug komen voor de kampioenschappen, dat is wel iets om trots op te zijn! En wat we stiekem al hoopte gebeurde ook Norah werd kampioen middenmaat!

Manifestatie 2022

Vrijdags zijn we met twee jonge merries naar Putten gereden, Norah v.d. Amstelhof en Oilily v. stal Beatrix, voor Oilily was er een mooie 4e plek in de rubriek. Norah kwam op de 1e plek in haar rubriek en mocht later die dag terug komen voor het kampioenschap. Het kampioenschap was nog een brug te ver maar ze viel positief op in het kampioenschap en we kregen een hoop positieve reacties. Zaterdag zijn we ook nog met Hangover v.d. Amstelhof naar Putten geweest wat zag hij er prachtig uit in zijn zomertenu. In een prachtige rubriek kwam hij op een 3e plek te lopen.

No Nonsens v. stal Beatrix Verhuur.

Omdat wij de hengsten samen met een aantal collega fokkers hebben opgefokt is het natuurlijk extra mooi om hem aan een van deze fokkers te kunnen verhuren. No Nonsens staat 2022 en 2023 dan ook ter dekking bij stal de Bombam van Henkjan Voortman.

Hengstenkeuring 2021/2022

Helaas kon de hengstenkeuring niet doorgaan zoals we die gewend zijn. Gelukkig konden de hengsten in een aangepaste keuring gekeurd worden. Wij hadden dit jaar voor het eerst zelf een hengst aan de keuring No Nonsens v. stal Beatrix een zoon van Hebbes v. stal Nieuwemoet en Denver v.h. Esveld. Als veulen waren we al weg van hem en dat vertrouwen is altijd gebleven. Gelukkig zag de jury zijn potentie ook en werd hij goedgekeurd! In januari mocht hij terug komen voor de primering en daar werd hij ook nog is bekroond met een 1e premie.

Premiekeuring Gendringen 13 augustus 2021

Vrijdag 13 augustus was het dan eindelijk weer zover, een premie keuring zoals we die gewend zijn. Dit jaar hadden we 8 pony’s bij ons, als eerste mocht het merrie veulen Pandora in de baan verschijnen en op een teleurstellende 7e plek was er geen veulenpremie voor haar. Norah wist overtuigend haar rubriek aan te voeren en werd later die dag uitgeroepen tot jeugdkampioen middenmaat. In een prachtige rubriek grote maats merries kwam Nerine op een tweede plek te lopen met een twenterpremie. De 3 jarige Miley Fly kreeg op een 4e plek in de rubriek een 2e premie. Lydana en Kyra zaten bij elkaar in de rubriek waar bij Lydana op kop eindigede en Kyra op de 3e plek beide met een 1e premie. Als laatste was onze Hesther aan de beurt ook dit jaar was er weer een kopplaats in de rubriek met een 1e premie en aan het einde van de dag mocht ze zich voor de 3e keer op rij kronen tot kleine maats kampioen.